Es presenta l'acord intergeneracional entre l'associacionisme juvenil i de gent gran a Catalunya

Data: 6 d'octubre de 2015

 

Les tres entitats protagonistes de l'acord, el CNJC, el CJB i la Fatec, també han fet públiques, aquest matí, les conclusions del primer posicionament en comú: el sistema de pensions.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (Fatec) han decidit treballar de forma coordinada. L'acord que porta per nom "L'edat no ens separa", neix amb la intenció d'emetre posicionaments de forma conjunta sobre temes d'interès social que afectin les dues comunitats. El primer posicionament que s'ha presentat avui és Dignitat al llarg de la vida: no a la precarietat, sí a les pensions dignes!

Maria Hernàndez, presidenta del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), que ha estat l'encarregada d'iniciar la roda de premsa, ha parlat sobre la importància d'aquest acord intergeneracional: "No podem treballar per separat, hi ha moltes qüestions que afecten als dos col·lectius".

Mario Cugat, president de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (Fatec) ha assegurat que aquest acord és una de les accions més importants que ha fet la Fatec durant els seus anys d'existència. Destaca l'important que és trencar l'aïllament entre generacions perquè el treballar conjuntament permet incrementar la massa crítica respecte un tema determinat per tal de gestionar-lo amb més potència.

Finalment, Núria Ramon, presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha presentat el primer posicionament comú, en aquest cas sobre el sistema de pensions. El document demana, entre d'altres, "un sistema de pensions públic i dotat de recursos que asseguri un treball i un envelliment dignes".

L'acte de presentació es va realitzar a l'Espai Jove La Fontana (Carrer Gran de Gràcia, 190-192 Barcelona) i comptà amb la presència de diverses persones vinculades a les tres entitats.

 

acord-cjb-01

 

acord-cjb-02

 

Més informació: