fatec600

Voluntariat a Fatec

A Fatec necessitem constantment la incorporació de nous voluntaris per continuar la tasca que es fa en favor de la gent gran. Persones conscients de la necessitat d’ajut que necessiten tantes persones, amb vocació de servei social, amb interès de trobar un nou entorn d’amics, capaços de dirigir equips de treball, de gestionar programes i projectes, de idear millores i progressos, etc. Qualsevol capacitat ens pot ser d'utilitat per ajudar el col·lectiu de la gent gran. No cal tenir experiència, només ganes de fer-ho. Il·lusió per tenir vida activa i productiva.

 

voluntaris

 

Sigui quin sigui el seu perfil de coneixements, professional o personal, Fatec té les portes obertes a que vostè s'incorpori a la nostra organització com a voluntari. En aquests moments, els principals perfils que cerquem són els següents:

 


Salut, Prevenció de la mort sobtada

El nostre programa "Reanimació cardiopulmonar bàsic" consisteix en realitzar tallers en el que s’expliqui la part teòrica i es facin practiques, amb l’ajuda de l'aparellatge mèdic i pràctic necessari, per formar a les persones que, en cas de trobar-se amb altres persones necessitades, estiguin preparades per fer una recuperació en un moment d'accident cardiopulmonar, trauma, etc.

Els equips estan dirigits i coordinats per els metges voluntaris de Fatec i els tallers es poden realitzar a instituts i col·legis, universitats, casals de gent gran, empreses, etc, de tot el territori català.
Es demana persones, preferentment professionals de la salut, jubilats o no, habilitats en Ressuscitació, per fer de monitors d’aquests tallers.

Convé que les persones que voluntàriament participin en els tallers, acceptin una Formació Bàsica de Ressuscitació, que els habiliti per estar en condicions, en casos sempre imprevistos, a casa o al carrer, per atendre directament a persones en parada cardiorespiratoria o dirigir a altres persones en les maniobres de ressuscitació i que, ateses al instant, poden ser recuperades fàcilment.


Relacions amb les escoles

“Avi/àvia aporta'ns els teu saber a l'escola" es un projecte que la Fatec està portant a terme i que es desenvolupa tant a Barcelona com a qualsevol lloc del territori català.

Es demana Persones voluntàries, preferentment mestres jubilats, membres d’Ampas, o avis disposats a visitar la seva o altres escoles amb l'objectiu de contactar amb la Direcció del Centre i oferir establir relacions mútues entre l'alumnat de diferents edats i els propis avis, persones grans amb expertesa humana o professionals d'oficis antics, relators t'historia del barri, ciutat i de la pròpia vida, per aprendre a viure junts i conèixer-se amigablement ambdues generacions per que, en horari escolar o no, es desenvolupin aquets tallers intergeneracionals entre avis i nets.


Visita a residències

“La Residència on a mi m'agradaria anar a viure".es una activitat que Fatec te en marxa des de fa anys.

La seva finalitat es anar introduint en el coneixement i la pràctica de les residències per a gent gran, el concepte de la ATENCIÓ CENTRADA EN LA PERSONA. Aquest lema hauria de dirigir la gestió total d’aquestes entitats.

Amb aquesta finalitat creem uns equips de persones grans, amb la mirada de possibles usuaris futurs, que previ acord amb la Direcció, visiten les Residències per observar les característiques, estructures i funcionalment que ofereixen.

Al observar les instal·lacions, el tracta entre professionals i residents, els detalls de serveis i atencions, ens permet disposar d’una fitxa tècnica de la residència i d’una quantitat de aspectes positius que posem a disposició de les persones interessades. Això permet conèixer, exigir i/o demanar solucions que se sap existeixen.

Demanem persones grans voluntàries. No cal preparació especifica, però resulten molt útils aquelles persones grans que han tingut relació amb residencies, han ates a familiars dependents, assistents socials, cuidadors professionals, infermeres, etc.).

El temps de dedicació de 1 o 2 dies a la setmana. Han de dialogar amb les direccions dels centres. Saber fer escrits per ordinador. El programa és per tot el territori català.


Relacions Internacionals

Per dirigir l’Àrea de “Relacions Internacionals”, necessitem a una persona una certa vocació i interès per la diplomàcia, coneixedora dels idiomes francès i anglès parlats, llegits i escrits i amb pràctica d'informàtica, per representar a Fatec davant la Plataforma AGE Europa, amb seu a Brussel·les, Federació que agrupa les entitats de persones grans dels 27 membres de la U.E. i que els representa front la Comissió i el Parlament Europeus i que s’ocupa d’altres aspectes de caire internacional.

Participar a les seves reunions a Brussel·les en representació de Fatec, en activitats i iniciatives com la redacció dels butlletins periòdics "Flash Fatec als Catalans del Mon", “Flash FATEC” i “CoverAGE” i l'adequada publicació de les notícies internacionals al web de la FATEC.


Imatge i Comunicació

Una persona amb coneixements de xarxes socials per dinamitzar Facebook i/o Twitter de les diferents pàgines web de les que disposem.

Una o més persones que cerquin les ofertes per a gent gran que existeixen en el mercat cercant contactes i informació per Internet, telefonar i enviar correus electrònics a les empreses i demanant i actualitzant periòdicament una ofertes per a majors de 55 anys.


Acció Social

PROJECTE VODAFONE: 15 Voluntaris/ries

 • Persones voluntàries per impartir tallers d'alfabetització digital, preferentment d'ús de smartphones i tauletes, en casals de gent gran de tot el territori de Catalunya.
 • Perfil: Hauran de tenir un bon coneixement de les funcions dels telèfons mòbils i facilitat de comunicació amb persones grans. No importa l'edat que tinguin, només cal motivació per treballar amb gent gran.
 • Àmbit: tota Catalunya.

PROJECTE LLUITEM CONTRA LA POBRESA ENERGÈTICA: 5 voluntaris.

 • Necessitem voluntaris per a un equip d’atenció a les consultes i peticions de tramitació del bo social que ens arriben. Moltes persones grans tenen dificultats serioses per mantenir un mínim confort a casa seva i pagar els rebuts dels subministraments. A més a més, la reforma del bo social elèctric els hi ha posat les coses encara més difícils perquè l’han de renovar si ja el tenien. Nosaltres les informem i les ajudem a reduir la seva despesa tramitant-los el bo social de la llum, l’aigua i el telèfon.
 • També necessitem persones interessades en fer xerrades sobre eficiència energètica a casals i habitatges socials per donar estratègies d’estalvi en la despesa energètica. Aquestes xerrades poden ser a Barcelona ciutat o a l’Àrea Metropolitana, tenen una duració d’una hora i l’horari és flexible.
 • Perfil: persones amb sensibilitat social i domini de les eines d’ofimàtica a nivell d’usuari.
 • Àmbit: oficines de FATEC i casals de gent gran.

PROJECTE MENTORIES: 10 Voluntaris/ries

 • Persones voluntàries per acompanyar joves en atur oferint-los suport emocional i en les accions quotidianes per tal que millorin el seu capital competencial, social i emocional i s'incorporin a la vida laboral.
 • Perfil: Experiència en Recursos Humans.
 • Àmbit: Barcelona

Tallers de Prevenció de Riscos

 • Els "Tallers de Prevenció de Riscos de la Gent Gran” que Fatec desenvolupa als Casals de gent gran i Centres Cívics de Catalunya son:
 • A/ Prevenció de la seguretat. Conjuntament amb el Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona, per tal d'ajudar a conèixer mesures i precaucions de defensa de la persona i de la llar, així com del bosc i medi ambient per tal de millora la qualitat de vida de la persona i la cura de l'entorn.
 • B/ Riscos i prevenció de la Salut. Xerrades sobre la cura i prevenció d’infermetats discapacitants com l’ictus, caigudes, alzheimer, cop de calor, hipertensió, etc. que ajudin a establir uns bons models de vida personal.
 • Es necessita persona voluntària disposada a organitzar i coordinar els Tallers amb totes les parts que intervenen (Tutors de Fatec, Mossos, Bombers i Policies Locals, Metges, Infermeres, Casals i Entitats, etc), tancar agendes, preparar els actes i acompanyar als ponents.

Expert en premsa i comunicació

Aquesta Federació necessita una persona experta en comunicació i premsa que col·labori en la preparació i posterior distribució en els mitjans de comunicació de reportatges, documents, notes de premsa, manifestos, articles, controvèrsia, etc, ja sigui a través de llistes de correu electrònic, les pàgines web de Fatec (fatec.cat) (socsenior.cat) (gentgran.org), (Twitter) (@CATGentGran) (@Fatec), (Facebook) etc. És necessari fer arribar a la ciutadania, i en particular a les persones d'edat, el que pensa, estudia, opina, proposa, critica i realitza Fatec sobre tots els temes, àmbits, actuacions de la societat, disposicions governamentals, opinadors i pensadors, i ajudar al canvi d'estereotips negatius sobre la longevitat.

 

Xarxa Territorial

Les Agrupacions Territorials de Fatec, a tot el territori nacional, tenen la funció de connectar amb els Casals de gent gran del seu àmbit per atendre'ls, seguir la seva activitat i sobretot fer-los arribar tot el que la Federació gestiona, promou i aconsegueix.

L'acció sobre el territori es canalitza a traves de 10 Agrupacions Territorials, complementades per Delegacions Comarcals. Les Agrupacions estan formades per un president territorial de Fatec acompanyat de membres d’una Junta Directiva.

El Presidents Territorials formen part de la Junta Directiva de Fatec. Els Delegats comarcals formen part de la Junta Territorial. Les Agrupacions Territorials i els Delegats Comarcals tenen la missió de fer de corretja de transmissió entre els Casals, Entitats, Consells Comarcals i Fatec.

 

comarques-2010

En tant que cal acabar de cobrir els llocs de presidents i delegats en algunes Agrupacions, invitem a persones voluntàries de tota Catalunya a que considerin la possibilitat de ingressar a la nostra Federació i des de la seva ciutat o poble, fer aquest servei tant necessari i important per tal de mantenir un contacte regular i amistós amb els Casals i Entitats del seu territori, parlar amb els seus usuari per detectar i trametre a la Junta territorial i a la de la Federació, inquietuds, necessitats, mancances, problemes, interessos, etc. i poder treballar per donar-los solució.

 • És convenient disposar de vehicle propi, de temps per actuar, acceptar haver de desplaçar-se pel territori adjudicat per visitar els casals i entitats de la zona i, sobretot, simpatia i habilitat en el tracta humà i vocació de servei en l'àmbit de les persones d'edat.
 • Dedicar un primer temps a conèixer Fatec i les seves activitats, objectius, rebre els documents necessaris al respecte i accedir als portals de la Federació.
 • Disposar de correu electrònic i coneixement suficient d'ordinador.
 • Mantenir contactes i reportar amb el responsable de la Xarxa Territorial.
 • Ser rescabalat de les despeses realitzades segons pressupost.

 


 

 


Els anteriors són els perfils que necessitem més urgentment, però qualsevol persona que vulgui col·laborar amb nosaltres serà benvinguda.

 

Cliqui aquí per a contactar amb Fatec

 

o bé truqui al telèfon 932.150.233 (laborables de 9 a 13 hores) per obtenir més informació